Genellikle Karadeniz Bölgesi’nde yetişen E vitamini bakımından zengin olan fındığın faydaları nelerdir?
KEMİK SAĞLIĞINA İYİ GELİR
İçerisinde fazla miktarda magnezyum bulunduğundan kemik sağlığına iyi gelir. Günde bir avuç fındık tüketimi vücudun ihtiyaç duyduğu magnezyumu karşılamaktadır. Kemik erimesinin önüne de geçilebilir.
KAS AĞRILARI VE KRAMPLARA İYİ GELİR
İçindeki kalsiyum ve magnezyum sebebi ile kas ağrılarına ve kramplara iyi gelir. Bu vitamin eksikliğinde oluşan kas ağrıları ve kramplar için birebir tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Özellikle çiğ fındık tüketimi bu açıdan oldukça faydalı olacaktır.
KANSERE KARŞI KORUR
Kanser önleyici hücrelere sahiptir. İçindeki E vitamini sebebiyle kanser önleyici, koruyucu ve tedavi edicidir.
BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİR
Fındık bağışıklık sistemini büyük ölçüde güçlendirir. Öte yandan kansızlık riskini azaltır. Ateş, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçer.
KALP VE DAMAR SAĞLIĞINI KORUR
İçindeki E vitamini kalp ve damar sağlığını korumakta yardımcı olur. Öte yandan çiğ fındık kalp krizi riskini engelleyici özelliğine sahiptir.
SİNİR SİSTEMİNE İYİ GELİR
B6 vitamini içerdiği için sinir sisteminin doğru işlemesine yardımcı olur. Ancak çiğ fındık, kavrulmuş fındıktan daha faydalıdır.
DİYABET RİSKİNİ AZALTIR
Zengin lif kaynağına sahip olan fındık, kan şekeri seviyesini dengeler ve diyabet riskini ortadan kaldırır.
BEYİN SAĞLIĞINI KORUR
Zengin aminoasitlerden zengin olduğu için psikolojik ve zihinsel olarak kişinin kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur.
KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR
Fındık, kötü kolesterolü düşürür. Düzenli olarak tüketilirse büyük fayda sağlayacaktır.
YAŞLANMAYI GECİKTİRİR
Zengin antioksidanlar sebebiyle cilde zarar verebilecek her türlü zararlı maddeden kişiyi korur, cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. E vitamini sayesinde de ölü hücrelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Cilt daha sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşur.
ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR
Kilo vermek isteyenler için bulunmaz bir nimettir. Zengin lif deposuna sahip olduğu için kişileri tok tutar. Öte yandan kabızlığı önler ve bağırsak faaliyetlerine yardımcı olur.