Kavrulmamış fındığın üzerinde ki zar da öyle bir fayda bulunuyor ki artık sizlerde fındığı çiğ yemek isteyeceksiniz.
ÇİĞ FINDIĞIN FAYDASI
Türkiye'nin milli ihraç ürünü fındığın kişi sağlığına yararlarını bilimsel olarak ortaya koymak için 10 yıldan fazla süredir çalışmalar yapılmaktadır. Uzmanlar tarafından haftada 4 günden az olmamak üzere günde 40 gramı yani yaklaşık bir avucu geçmemek kaydıyla fındık tüketilmesinin kalp sağlığına olumlu etkileri olduğu bahsediliyor. Fındığın üzerindeki ince zar tabakanın antioksidanlar açısından güçlü olduğunu biliniyor.
Toplumumuzda daha çok kavrulmuş fındık yeniliyor ve kavrulduğunda da dış zar kısmı fındıktan kopuyor. Bu aslında çok büyük kayıp değildir ama mümkünse kavrulmadan tüketilmeli
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.