Bildiğiniz fındık pareden farklı olarak bu tarifte kahve tadı var. Filtre kahve seviyorsanız, filtre kahveli fındık pare yapmak iyi bir seçenek olabilir. Filtre kahveli fındık pare tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
500 gram un
125 gram pudra şekeri
125 gram tereyağı
32 gram irmik
125 gram toz fındık
37 gram kabartma tozu
125 gram yumurta
50 gram yumurta sarısı
10 gram portakal kabuğu rendesi
SÜSLEMEK İÇİN
100 gram bütün fındık
ŞERBETİ İÇİN
400 ml su
600 ml filtre kahve
1 kilo şeker
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri yoğurun ve homojen kıvamlı bir hamur elde edilir. Sonrasında yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Soğuttuğunuz hamur ceviz parçaları büyüklüğünde bölünüp yuvarlak biçimde aralıklar bırakılarak tepsiye dizilir. Tepsiyi yağlamaya gerek yoktur çünkü pişen fındık parelerin tepsiye yapışması, şerbetini çekmesi için önemli bir noktadır. Üstlerine birer adet fındık bastırılarak koyulur. 180 derecede iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirilir. Şerbeti için ise su, şeker ve filtre kahve 10 dakika kadar kaynatın. Fırından çıkarıldığında sıcak şerbet gezdirilir, 2 saat kadar şerbeti çekmesi beklenmelidir. Ardından buzdolabında soğutularak servis edilir. Afiyet olsun.