Filizlenen patatesi tüketmek zehirlenmelere sebep olabilir ve bu zehirlenmeler ciddi sağlık sorununa sebep olabilir.
FİLİZLENEN PATATESİ YEMEK ZARARLI MI?
Yeşil patates çok fazla ışığa maruz kalmanın bir neticesidir. Çok ışığa maruz kaldıktan sonra, solanine ismi verilen ve oldukça az oranda toksik olan bir alkaloid meydana gelmesi sebebiyle patates yeşile çevrilir. Patatesin yeşil kabuğu veya filizleri ile yenmesi zehirlenmeye sebep olabilir. Bu sebeple patatesi tüketmeden evvel yeşillenmiş alanları ve filizleri temizlemek lazımdır. Patates zehirlenmesinin en başlıca işaretleri baş ağrısı, nefes darlığı, kusma, karın ağrısı ve diyare sayılabilir. Sıcak mekan patates filizi meydana gelmesini teşvik edebilir. Patatesleri düşük sıcaklıklarda depolamak filizlenmeyi engellemeye destek olur. Patatesleri nemli bir alanda muhafaza etmeyin. Çünkü nem filizleme yöntemini hızlandırır. Patatesleri muhafaza ederken yeterli hava dolaşımı olduğundan emin olun.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.