Bulgur ile yapılan fellah köftesi, Adana mutfağından tüm Türkiye’ye yayılmıştır. Özellikle et tüketmek istemeyenlerin sofralarından eksik olmayan fellah köftesi pratik hazırlanış biçimiyle kalbinizi çalacak!
Vejetaryen bir tat olan fellah köftesini tarif listenize eklemeyi unutmayın. Sizler için püf noktalarıyla fellah köftesi tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun!
BULGURUN EN LEZZETLİ HALİ!
Fellah köftesi için gerekli olan malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı un
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Fellah köftesinin sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 tane domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
FELLAH KÖFTESİ NASIL YAPILIR?
Bulguru sıcak suda bekletin ardından da diğer malzemeleri ilave ederek iyice yoğurun. Malzemelerin birbirleriyle harmanlanması gerçekleşene kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurma işlemi bitince de harcınızdan küçük parçalar kopararak parmağınız ile harcın üzerine bastırıp şekillendirin. Köfteleri unladığınız kabın içerisine yerleştirin sonrasında da kaynayan suyun içerisine fellah köftelerini atın, köfteler yumuşayana kadar haşlayın. Fellah köfteler haşlanınca kevgir yardımıyla toplayıp bir kaba alın. Şimdi sıra sosu hazırlamaya geldi. Sos için, tencereye sıvı yağı koyun ardından da domates ve sarımsağı ilave edin. Sosun içerisine salça ve tuzu ekleyip sosu pişirin. Sosunuz istediğiniz kıvama ulaşınca da fellah köftelerinin üzerine sosu ilave edin. Afiyet olsun!
FELLAH KÖFTESİNİN PÜF NOKTALARI
- Köfte harcında kullanılacak bulgur, kaynamış su ile ıslatılmalıdır.
- Bulgur ve suyu aynı seviyede olmalı. Su, bulgurun üzerini kapatmamalıdır.
- Köfte harcına şekil verirken eller ıslatılmalıdır böylelikle köfte harcı daha kolay yuvarlanır.
- Fellah köfteleri haşlarken suyun içerisine limon tuzu atmak fayda sağlayacaktır.