Protein bakımından oldukça zengin olan fava, sofralara çok yakışıyor. Yiyen herkesin hayran kalacağı bir tarif olan bakla ezmesi mezesi herkesin hayran kalacağı türden. Ege ve Yunan mutfağında sıkça tercih edilen bu mezeyi siz de kolayca deneyebilirsiniz. Peki enfes bir meze olan fava nasıl yapılır? İşte fava tarifi ayrıntılarıyla…
MALZEMELER
1 su bardağı kurutulmuş bakla
1 adet orta boy soğan
2 adet kesme şeker
Yarım limon suyu
Dereotu
YAPILIŞI
Öncelikle küçük bir tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın. Üstüne su ve baklayı koyun ve güzelce haşlayın. İyi bir biçimde pişmesi için suyu çekmesini bekleyin ve su ekleyin. Bu aşamada tuzunu da eklemelisiniz. Aynı zamanda başka bir tencereye yağ ve soğanları alın ve güzelce kavurun. Soğanların pembeleşmesi üstüne küp şekeri ve limon suyunu ekleyin. Üstüne baklaları ekleyin. Karışımı püre kıvamı elde edene kadar ezin. Ardından cam kaba koyup soğuması için kenara koyun. Dilimleyince üstüne dereotu ve zeytinyağı koyun. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.