Fattoush Salatası Tarifi

Fattoush, Lübnan mutfağına ait bol nar ekşili bir salata. Salatayı diğer salatalardan ayıran en önemli özelliği ise içerisinde sumaklı ekmek kırıntılarının bulunması… Fattoush salatası nasıl yapılır?

22.03.2018-17:27 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-16:19)

Fattoush, Lübnan mutfağına ait bol nar ekşili bir salata. Salatayı diğer salatalardan ayıran en önemli özelliği ise içerisinde sumaklı ekmek kırıntılarının bulunması… Fattoush salatası nasıl yapılır? 

LÜBNAN SALATASI FATTOUSH TARİFİ

Malzemeler:

- 1 adet lavaş

- 1 adet salatalık

- 5 adet çeri domates

- 1 adet küçük boy soğan

- 1 büyük tutam maydanoz

- Nar ekşisi

- Sumak ekşisi

- Zeytinyağı

- Tuz

- Beyaz peynir

Yapılışı:

Lavaşı küçük üçgenler oluşturacak şekilde doğrayıp sıvıyağda kızartın ardından havlu kağıt serilmiş tabağa koyun. Çeri domatesleri 4 parçaya bölün ardından salatalığı da iri iri kesin. Soğanı piyazlık doğrayarak maydanozları iri iri doğrayın.

Nar ekşisini, sumak ekşisini, limon suyunu ve zeytinyağını biraz tuz ekleyerek karıştırın. Sonrasında kızartmış olduğunuz lavaşlardan bir miktar alın servis tabağına ekleyin üstüne doğradığınız salata malzemelerini koyun ardından biraz daha lavaş ekleyip karıştırın. Son aşamada beyaz peynir serperek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal