Evden nasıl para kazanabilirim? Evde para kazanma yolları ve iş kolları

Birçok kişi içinde bulunduğumuz dünya düzeninden kurtularak farklı bir hayat yaşamak istemektedir. Kiminin hayali gezmekken kiminkiyse sakin bir hayat geçirmek olabilir. Herkes birbirinden farklı hayaller kursa da bunları gerçekleştirmek için ofislerden kurtulmak ve kendi zamanını yönetirken para kazanabilmektedir. Bu yazımızda bizde sizler için alternatif olarak evden para kazanma yollarını anlattık. İşte detaylar...

22.05.2022-22:59 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-22:59) Evden nasıl para kazanabilirim? Evde para kazanma yolları ve iş kolları

Günümüzde birçok kişi, ki bunda koronovirüsün etkisi de var, evden çalışarak ya da istediği herhangi bir yerden çalışmasını sürdürerek kazanç sağlamak istemektedir. Ofislere giderek çalışmak ve buna bağlı olduğundan dolayı kısıtlayıcı bir etkene de sahiptir.

Peki internetten para kazanmak size göre mi? Önce bunu sorarak başlamalıyız. Çünkü daha sonra hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bunun olmaması için bir şeyi açıklığa kavuşturmamız gerekmektedir. Bu yol az çaba göstererek, çalışarak zengin olmak isteyenlere göre değildir. Hatta az çalışmak isteyenlere göre de bir yol değildir. Bunun önce farkına varmak gerekir çünkü kendi işinizin olması normal maaşlı iş hayatınıza göre çok daha fazla çalışmanız gerektiği anlamına gelmektedir.

evden nasıl para kazanılır

Bu işlerin internet üzerinden yapılması ciddiyetsiz olduğu anlamına da gelmemektedir. Sıkı sıkıya takip etmeniz gereken bir iş takvimin, çokça önemli olan müşteri memnuniyeti, iş takibi gibi şeyler online işler için de geçerlidir. Normal maaşlı iş ile aralarında sadece bir far bulunmaktadır. O da size sağladığı yer ve zaman özgürlüğüdür. Yani işinizi ister evinizde ister bir kafede isterseniz de bir tatil beldesinde işinize göre belirlediğiniz zaman diliminde yapabilmeniz.

Ek olarak, bu işlerin ne olduğundan bahsetmeden önde şunu da söyleyelim, bahsedeceğimiz işleri bazı kişiler kariyere dönüştürüp, iyi de kazanç sağlayanlarda vardır. Fakat biz bunları sadece yapmak istediğiniz şeyler için fon yaratmak amacıyla gerçekleştirebileceğiniz ek methodlar olarak görmenizi öneririz.

Evden nasıl para kazanabilirim?

Unutmayalım ki en işe yaramaz dediğiniz yeteneklerinizle bile kazanç elde edebilirsiniz. Beyin gücünüz, kaleminiz, zevkiniz ve yetenekleriniz para edebiliyor. Bu yeteneklerinizi aşağıdaki şekillerde kiralayabilir veya satabilirsiniz.

Bionluk ve Fiverr

1. Bionluk ve Fiverr – Servis satın veya yeteneğinizi paraya çevirin

Bahsedeceğimiz bu sitelerde var olan becerinizi servis olarak internette satabiliyorsunuz. Peki bu serviler ne, neler olabilir? Satabileceğiniz şeyler sadece ne kadar yaratıcı olduğunuzla alakalı aslında. İyi bir metin mi yazıyorsunuz? bunu belirtin ve sipariş üzerine bir metin yazın. Photoshop ya da benzer uygulamalar mı biliyorsunuz? Logo tasarımı ya da kartvizit tasarımı yapın.

Yabancı diliniz var ve buna güveniyor musunuz? O zaman tercüme yapabilirsiniz. Hatta eğer bir avukatsanız hukuki danışmanlık bile satabilirsiniz. 'Böyle şeyler bende yok, başka ne yapabilirim?' diye soracak olursanız da yine satabileceğiniz çok şey bulunuyor. Mesela vereceğiniz hizmet bir yere gidip sipariş verenin istediği bir sloganı söylemeniz ve bunu kayda almanız kadar basit bile olabilmektedir. Kendi fiyatınızı kendiniz belirliyorsunuz. Fiverr.com global bir hizmet veren bir site olduğundan kazancı da daha cazip gelebilir fakat, İngilizce bilmeniz şarttır. Bionluk.com ise Fiverr.com'un Türk versiyonudur.

Twentify

2. Twentify

Burada birinin yayınlamış olduğunuz ilana talip olmasını beklemeden kendiniz bir var olan bir işe talip oluyorsunuz. Kısacası gün sonunda ne kadar kazandığınız sizi elinizde oluyor.

Belirtmek gerekirse diğerlerinden farklı olarak Twentify bir telefon uygulamasıdır. Örneklemek gerekirse, mesela bir GSM firması kampanyaya giriyor ve memleketteki tüm şubelerinde buna dair posterin kapının üzerindeki cama göz hizasında asılmasını istiyor. Bir firmayla anlaşarak işin doğru yapılıp yapılmadığını denetlemek için anlaşsa çok büyük bir maliyet ortaya çıkıyor. Her şehirde olan her şubeye denetlenmek üzere ekip göndermek haliyle büyük bir iş. Onun yerine burada size güveniyorlar. Sizden, ilanlarda belirtilen şubelerden herhangi birine giderek ihtiyaç duydukları servisi karşılamanız. Bunlar daha çok gizli müşteri, mağaza denetleme, müşteri toplama gibi şeyler olabiliyor.

Getty Images, IStock, Shutter Stock

3. Getty Images, IStock, Shutter Stock– Çektiğiniz fotoğraf ve videoları para kazanmaya koyun

Buralarda ise çekmiş olduğunuz herhangi bir fotoğraf ya da videonun kullanım hakkını internetteki sitelerde satarak kazanç sağlıyorsunuz. Bilirsiniz ki bunlar “intellectual property” sayılıyor ve yayıncıların, reklam şirketlerinin bu fotoğraf ya da videoları kullanmak için sahibine bir ödeme yapması gerekiyor.

5 saniyelik bir video mu sattınız? Cebinize 30 ila 150 dolar arasında bir para giriyor. Aynı ürün sürekli orada duruyor ve siz yeniden kullanım hakkını satabiliyorsunuz. İçerikleriniz arttıkça sanki birçok eviniz var ve onları kiraya veriyormuşsunuz gibi oluyor. 'Ne çekebilirim? Benim hayatım çok fotojenik değil, ilginç değil ne çekebilirim ki?' diye kesinlikle düşünmeyin. Akan su, perde açma, çay demleme gibi basit temalar bile iş yapıyor. Bu yüzden kesinlikle bu konu stres yapacak bir konu değil. Fakat sitelerin sizden beklediği şöyle bir durum var. Fotoğraf ve video için sitelerin belirlediği belli çözünürlük kriterleri bulunuyor. Yani, fotoğraf ve videolarınızı çok iyi bir makinayla çekmeniz gerekmekte.

Audiojungle, Premiumbeat

4. Audiojungle, Premiumbeat– Sesinizi veya bestelerinizi satın

Müzikle içli dışlı olanların, söz yazmayı ve seslendirmeyi, bestelemeyi sevenlerin çokça sevebileceği yerler arasına girebilir. Bu da bu meziyetlerinizi satarak kazanca dönüştürebilirsiniz. Hatta bazen öyle durumlar olabiliyor ki müziğinizin, fotoğrafınızın veya videonuzun tüm hakları bir şirket tarafından alınabiliyor ve ciddi miktarlarda kazanç elde edebiliyorsunuz. Bütün kariyerini bunun üzerine kuran ve dolar olarak ciddi miktarlarda para kazananlar bulunuyor. İnternete “stock music”, “stock video” veya “stock photo” yazarak hangi siteler var, ne kaç para ediyor inceleyebilirsiniz.

yazarlık

5. Dergi ve gazetelere içerik yazarlığı

Kaleminiz iyi, kendinize güveniniz tam ve her konuda yazabilirim, kelimeleri harika kullanabilirim diyorsanız dergilere, kurumsal web sitelere uzman olduğunuz konularda yazılar yazabilirsiniz. Fakat bu konuda isminiz pek de duyulmamışsa kazancınızın yüksek olabileceğini düşünmeyin. Yazınıza gidecek güzel fotoğrafların da olması kazancı arttırabilmektedir.

online ders verin

6. Udemy– İyi bildiğiniz bir konuda internet üzerinden ders verin

Çok iyi bildiğiniz bir konu var ve anlatabilirseniz, Udemy tam da size göre. Bildiklerinizi online derslere çevirerek, sağlanan katılımlardan kazanç elde edebilirsiniz. Bu nakış tekniklerinden ÖSS hazırlık kursuna, dil eğitiminden ödev desteğine birçok konu üzerine olabilir.

Udemy bu konuda dünya lideri olmuştur. Derslerinizi İngilizce yapmanız, bir anda Türkiye havuzundan çıkıp dünyaya açılmanızı sağlayabilir ve önünüz açılabilir.

7. Word Press– Websitesi yapmak için yazılımcı olmak gerekmiyor.

Word Press, internet sitesi yapımı konusunda çığır açtı. Olay artık kod yazmaktan çıkarak hazır yazılmış kod paketlerini bir araya getirmeye döndü. Bunu size parça halde gelen bir dolabı evde birleştirmek gibi düşünebilirsiniz.

Modüler bir sürü ürün var ve bunları bir araya getirerek bir web sitesi oluşturuyorsunuz. Tabi arada koddan anlamayı da gerektirmiyor değil. Fakat bunu zaten kullanırken çözüyor veya hızlıca bir Google aramasıyla çözümleyebiliyorsunuz.

soru

8. Yarışmalara soru yazın– Bilgi birikiminiz de para ediyor

Bilgi nereden gelirse gelsin, gün gelir bir yerde işinize yarayabilir. Mesela gezerken öğrendiğiniz şeyleri kazanca çevirebilirsiniz. Diyelim ki Kamboçya’ya gittiniz ve Angkor Wat’ı gördünüz. Bir bilgi yarışmasına şu soruyu gönderebilirsiniz:

               Tom Raider’ın da çekildiği, dünyanın en büyük tapınağı aşağıdakilerden hangisidir?

              a) Machu Picchu b) Taj Mahal c) Angkor Wat d) Parteon

Para kazanmak için sorunuzun yarışmaya seçilmesi gerekmektedir. Bildiğimize göreyse Milyoner soru başına 20 TL veriyor.

9. AirBnB Experriences– İnsanlara rehberlik edin veya bir tecrübe yaşatın

AirBnB, insanların evlerini veya evlerindeki bir odayı turistlere ya da herhangi birine kiralamasını sağlayan web sitesidir. Bu yılda konaklamadan servise doğru bir açılım yapan AirBnB'den siz de turistlere satabileceğinizi düşündüğünüz servisleri orada listeleyebilirsiniz. Örneğin; bisiklet turu, mahalle pazarları ya da sokak lezzetleri gibi geziler, ebru veya Türk yemekleri atölyelerine gitmek gibi çeşitli hizmetler sunabilirsiniz.

kitap yazın

10. Kitap yazın

Kaleminize gerçekten güveniyorsanız ister roman olsun, ister hikaye ya da kişisel gelişim konulu kitaplar hiç fark etmeksizin yazarak bunları dijital ortamda satabilirsiniz. İlla elde tutulur, basılmış kitaplara gerek yok. Dijital kitaplarda gayet satılabiliyor. Fakat isminiz duyulmamışsa ya da kitabınız için bir tanıtım çalışması yapamayacağınız bir roman yazarsanız elbette ki satma ihtimaliniz oldukça düşük olacaktır.

Onun yerine, insanların bilgi ihtiyacını gidermeye yönelik kitaplar daha akıl karı olabilir. Böylelikle biri, mesela “kış bahçesi” yazdığında sizi hiç tanımasa da karşısına sizin bahçecilik üzerine kitabınız çıkabilir. Yine her şeyde olduğu gibi İngilizce yazmak başarılı olma ihtimalinizi arttırabilir. Çünkü bir anda Türkiye’den çıkıp, dünya pazarına açılabilirsiniz. Amazon.com en güçlü satış platformudur.

Etsy, eBay, Instagram

11. Etsy, eBay, Instagram

Fark etmişsinizdir ki Instagram'da satış yapan insanlar artmaya başladı. Zaman artık bunu yapmaya daha uygun hale geldi. Çünkü mağazanı internet yapınca kira derdi de otomatik olarak ortadan kalkıyor.

Etsy ve eBay ise dünyaya açılan kapınız olabilir. Her ikisinde de insanlar satmak istedikleri şeyleri platforma yüklüyor ve müşterilerin çıkmasını bekliyor. eBay’ı bilme ihtimaliniz Etsy’den daha yüksek olacağından direkt olarak Etsy'nin nasıl bir yer olduğunu anlatacağız. Etsy, bizim alışveriş yapmayı çok sevdiğimiz bir tasarım, yerel ürün, zanaat satış platformudur. Örneğin, Hintli bir takı tasarımcısı ürünlerini burada sergiliyor ve aynı eBay’de olduğu gibi sipariş alıyor ve platform üzerinden ödeme gerçekleşiyor.

Moderatörlük

12. Moderatörlük yapın

Forumlarda paylaşılan içeriklerin etik ve yasal uygunluk taşıdığını birilerinin sürekli olarak gözlemlemesi gerekiyor ve web siteleri de size bekçilik yapmanız karşılığında para ödüyor.

Zeprapos

13. Zebrapos

E-ticaretin pazar payı her sene giderek katlanıyor. Birçok satıcı kendi e-ticaret sitesini başlatmak yerine, yüksek oranlarda komisyon ödeyerek pazar yerlerini tercih ediyor.

Fakat Türkiye’de 2 yıldır bulunan girişimlerden biri olan Zebrapos'la kolayca e-ticaret yapabilirsiniz. Zebrapos’un diğer e-ticaret servis sağlayıcılarından farkı ve en büyük özelliği, satıcıların ihtiyaçlarına göre farklı çözümler sunabiliyor olması. Mesela bir web siteniz var ve bu web sitesi üzerinde bir ürün satmak istiyorsunuz. Zebrapos'la bunu kolayca yapabiliyorsunuz.

E-ticaret alanında özellikle de yükselişte olan alanlardan birisi de abonelik e-ticaretidir. Abonelik e-ticareti en basit haliyle müşterilerin düzenli zaman aralıklarında sunulan ürün ya da hizmete abone olduğu satış modeli olarak tanımlanabilir. Zebrapos’un sunduğu altyapıyla abonelik e-ticareti başlatabilir ve düzenli nakit akışı sağlayabileceğiniz bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.

Online yayıncılık

14. Online yayıncılık

Herhangi bir konu üzerinde fazlasıyla bilgiye sahipseniz, kısacası bilgi birikiminizin olduğu bir konuda web sitesi kurabilirsiniz. Buradaki en önemli nokta yalnızca bir konu üzerinde yoğunlaşmanız. Örneğin makyaj, resim veya futbol gibi. Aynı anda birçok farklı konu üzerine yoğunlaşmanız kötü bir fikir olacaktır. Ancak bir web sitesini ayağa kaldırmak yüksek miktarlarda emek ve zaman istiyor. Haliyle de para kazanma olayı da zaman alıyor.

YouTube

15. YouTube

YouTube’da 1 milyon izlenme ne kadar kazandırır? Maalesef Türkiye’de 1 milyon izlenme olan bir içerikten 4 basamaklı bir reklam geliri gelmiyor. Esas soru ise YouTube'da 1 milyon izlenme gibi büyük bir sayıya ulaşmak için ne yapmak gerektiğidir. Çünkü bakıldığında YouTube’da yükselmek bir web sitesi büyütmek gibi çok zordur. YouTube’u bir iş fikri olarak düşünüyorsanız, amacınız da çokça izlenecek videolar yayınlamak olmalıdır. Yani önceliğiniz kalite değil, nicelik olmalıdır. Örneğin saçma sapan kavga veya hayvanların kapıştığı videolardan oluşan playlistler anlamsızca çok sayıda izlenme alıyor. Telif haklarını nasıl atlatıyorlar bilmiyoruz. Telif hakkının bir dert olmasının önüne geçmek istiyorsanız da evinizde kolayca çekip kurgulayacağınız bir tema düşünün. Yemek videoları, nasıl yapılır, DIY (kendin yap) videoları gibi. Kanal büyütmek kolay değil. Reklamlara da hiç bel bağlanmaz. En iyi ihtimal marka işbirlikleri ile bu yolda yürümeniz.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal