Genç yaşlı farketmeksizin herkesin vazgeçilmezi olan dondurmayı evde kendiniz denemeye ne dersiniz? İşte size harika bir dondurma tarifi...
ŞEFTALİLİ DONDURMA
MALZEMELER
8 adet şeftali
- 200 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Küçük bir sos tenceresine krema ve şekeri koyup orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Şeker eriyince yumurta sarısını temperleyerek kremaya ekleyin. Yani önce yumurta sarısını çırpın ve pişen kremadan azar azar yumurtaya katıp ısıları eşitleyip sos tenceresine koyun.
- Yıkayıp kuruladığınız şeftalilerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartın ve kabaca doğrayın.
- Doğradığınız şeftalileri mutfak robotunda çekin.
- Sonra hazırladığınız kremalı karışımı ekleyip bütün malzemeler homojen bir biçimde karışıncaya dek karıştırın.
- Hazırladığınız dondurma karışımını mutfak robotunun haznesiyle beraber buzluğa koyun ve 30 dakika kadar bekletin.
- Hafif soğuyan karışımı buzluktan çıkarttıktan sonra tekrar robottan geçirip buzluğa koyun.
- Bu işlemi dondurmanız kıvam alıncaya dek her yarım saatte bir tekrarlayın.
- Kıvam alma süresi miktara ve kaba göre farklılık gösterecek, bu tarifte 6 saat sürmüştür.
- Mutfak robotunuz bulunmuyorsa dondurma karışımını geniş bir borcama koyup her 30 dakikada bir kaşıkla karıştırarak da yapabilirsiniz.
- Dondurmanız hazır hale geldiğinde ister külahta ister tabakta, dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.