Ev dekorasyonunu canlandırmak için tercih edilen çiçekler, hem eve renk katar hem de kusursuz görünüm sağlar. Sarmaşık tohumu, bitkinin köklerinin iyi tutunabilmesi için elverişli olan humuslu topraklara dikmelidir. Sarmaşık tohumu alırken ise tohumun dayanıklı olup olmaması önemli bir noktadır. Aldığınız tohumlar yaş ve çatlamış durumdaysa verimli bir sonuç alamayabilirsiniz. Her ev için güzel bir görünüm sağlayan sarmaşık, unutmamalısınız ki güneş ışığı ister. Çok fazla soğuk ve sıcakta kalmak sarmaşığın yapraklarına zarar verebilir, bu sebeple sarmaşığınızı koyduğunuzyere dikkat edin. Kış aylarında da bitki soğuktan özenle korunmalı ve susuz bırakılmamalı. Kışın bitkiye verilen su ısına da dikkat edilmeli, oda sıcaklığında su verilmeli.
Sarmaşık için kireci az humuslu toprak tercih etmek en idealidir. Dilerseniz toprağa gübre ve vitamin de ekleyebilirsiniz. Böylece toprağı sarmaşık için daha elverişli hale getirebilirsiniz.
Sarmaşık tohumlarını ekmeden önce tohumların çimlenmesini hızlandırmak için tohumları ılık suda bir süre bekletmelisiniz. Tohumlar çimlenmeye başladığında suda çıkarılır ve nemli bir bezin içine veya nemli bir kağıt havlunun içine yerleştirilir. Tohumlar biraz daha çimlendikten sonra, bitkiyi geniş hacimli ve köklerin derine inebileceği bir saksıya aktarmalısınız.
Saksının ağzına 4-5 cm boşluk kalacak biçimde toprak doldurun ve parmağınızla toprağı hafifçe çukurlaştırın. Çıkırlaştırdığınız yerin içine tohumları koyun ve üzerini toprakla örtüp hafifçe bastırın. Tohumu ektiğiniz bu saksıyı güneş alan bir yere koyun ve düzenli aralıklarla sulayın. Torak tamamen kuru kalmamalı. Haftada en az 2 defa sulamayı ihmal etmeyiniza işlemini tekrarlayın. Tohumlar büyüdükten sonra gölge bir alana geçirebilirsiniz.