MALZEMELER
- 1 büyükçe portakal
- Bir miktar zeytinyağı
YAPILIŞI
Portakalı alıyor, bir bıçak yardımıyla kabuğunu tam ortadan ikiye ayırıyorsunuz.
Ardından, iki parçaya ayırdığınız kabukları portakalın meyvesinden zarifçe ayırıyor ve portakalın tam ortasındaki beyaz, ince, lifli kısmın büyükçe kaldığı parçayı mum yapmak üzere alıyorsunuz. (Portakalın tam ortasındaki bu lifli, beyaz kısım, doğal bir fitil görevi görerek mumunuzu kolayca yapmanızı sağlıyor)
Lifli kısmın kaldığı portakal kabuğu parçasını zeytinyağıyla bir güzel dolduruyorsunuz, doldururken fitil olarak kullanacağınız beyaz kısmın da zeytinyağına iyice bulandığından emin oluyorsunuz.
Ardından bir çakmak ya da kibrit yardımıyla portakalın zeytinyağlı lifli kısmını ateşliyor ve ortaya çıkan mumun ışığından faydalanmaya başlıyorsunuz.
Mumu, portakal kabuğundan hazırladığınız için yanmayacak cam ya da seramik bir tabağa almayı veya içi su dolu bir kasenin içine koymayı unutmuyorsunuz. Portakal mumunuz şipşak hazır oldu bile!
Dilerseniz portakal kabuğunun geri kalan yarısına da çeşitli desenler çizip mum olarak kullandığınız kısmın üzerine yerleştirerek şık ve sevimli mumlar da hazırlayabilirsiniz.