Görme bozukluğundan daha birçok hastalığa deva olan haşlanmış mısırı kendi evinizde pişirmeye ne dersiniz?
HAŞLANMIŞ MISIRI TARİFİ:
MALZEMELER
3-4 tane Mısır
2 küp şeker
1 bardak süt
2 litre su
Mısırın en iç kabukları
Düdüklü tencere
YAPILIŞI
Aldığınız mısırları yapraklarından ayırın. Ardından düdüklü tencereye iyice yerleştirin. Bu adımda dilerseniz ikiye bölebilirsiniz.
Mısırdan ayırdığınız yaprakları tencerenin içine mısırların arasına yerleştirin.
Üzerini iki parmak geçecek biçimde su ekleyin. Küp şekerleri kapatıp, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa koyun.
En az 1 saat süreyle pişmesini sağlayın.
Not: Pişerken suyuna sakın tuz eklemeyin yoksa mısırlarınız sertleşir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.