Mayonezin içindeki katkı maddelerinden korunmak için evde mayonez yapmak istiyorsanız, bu mayonez tarifini gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Üstelik ev yapımı mayonezinizi bir hafta buzdolabında saklamanız mümkün. Detaylarıyla mayonez yapımı...
MALZEMELER
2 adet yumurta sarısı
400 ml ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yeteri kadar su
1 çay kaşığı hardal, 1 tutam tuz
YAPILIŞI
Yumurtaların aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını geniş bir kaba koyun ve üstüne limon suyunu ilave edip güzelce çırpın. Homojen bir kıvam elde edince, karıştırmaya devam ederek, ayçiçek yağını damla damla ilave edin. Aynı yönde çırpmaya devam edin ve jöle gibi bir kıvam elde edin. Ardından mayonez kıvamına gelene kadar soğuk su ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız mayonezi kapaklı bir kapta 1 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!
PÜF NOKTALARI
Mayonez yapmak için malzemelerin soğuk olması önemlidir. Eğer mayonezi hazırlarken kesilme olursa 4-5 damla çok soğuk su ilave edebilirsiniz. Eğer yaparken mayonez kesilirse, yeni bir mayonez yapın ve eskisini yenisiyle karıştırın. Eğer aroma seviyorsanız, ançüez, fesleğen, dereotu ve sarımsak ilave edebilirsiniz.