Orta Asya’dan Anadolu’ya göç sırasında Türkler tarafından getirilen lale soğanlı ve otsu bir bitkidir. Lale 12. yüzyıldan itibaren el sanatlarında süsleme motifi olarak da kullanılmaya başlanmış ve günümüzde Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Her yılda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından 1-30 Nisan arasında Emirgan Korusu’nda İstanbul Lale Festivali düzenleniyor.
LALE BAKIMI NASIL YAPILIR?
Lale çiçeği bol ışık sever. Yeterli ışık alamadığı zaman beslenemez ve solmasına neden olur. Bu sebeple direk olarak güneş alan bir yere konulması gerekir. Lale çiçeğini haftada en az iki kere saksının üstünden sulamanız gerekir. Suladıktan sonraki gün saksı kabında biriken suyun dökülmesi gerekir. Fazla rüzgar akımı olan alanlardan uzak tutulması gerekir. Soğanlı bir bitki olduğu için budama yapılmaz. Lale hemen her türlü toprakta kolaylıkla yetiştirilebilir. Fakat çiçeklerin daha gösterişli ve bitkinin daha sağlıklı olması için optimum toprak yapısı; taşsız, kumlu – tınlı ve kireçsiz olmalıdır.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.