Oldukça sevilen labne peyniri evde yapmak göz korkutsa da basit ve maliyetsizce elde edebilir ve doğal bir şekilde tüketebilirsiniz.
MALZEMELER
2 fincan ağır krema
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı ince deniz tuzu
2 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Tam yağlı süt, krema, tuz ve tereyağını bir kaba alın. Kaynama noktasına ulaşmayacak biçimde karıştırarak ısıtın. Bu işlemden sonra tencerenin ağzını temiz bir havlu ile örtüp 14 saat boyuncaılık bir yerde dinlendirin.
14 saatin ardından tenceredeki peyniri süzün. Peyniri bir tülbent ile asarak suyunun süzülmesini mümkün hale getirin. Süzme işleminin ardından labne peyniri elde etmiş olacaksınız. Hafif ve pürüzsüz labne peynirini iki hafta boyunca yenebilir, sofralarınızı tatlandırabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.