Kokusuyla bile iştah kabartan kıymalı pideyi yemek için pide salonlarına gitmenize gerek yok. Basit malzemelerle evinizde aynı lezzeti yakalamanız mümkün. İşte evde yapabileceğiniz basit ve lezzetli kıymalı pide tarifi...
Kıymalı pide hamuru için gerekli malzemeler
- 1 su b. kadar ılık su
- 1 paket maya
- 2 tatlı k. şeker
- 1 tatlı k. tuz
- 6 yemek k. sıvı yağ
- 1 su b. kadar yoğurt
- Ortalama 3 su b. un
Kıymalı pide iç harcı için gerekli malzemeler
- 1 KG dana kıyma
- 2 tane soğan
- 3 tane kabuksuz domates
- 8 dal maydanoz
- 2 tane yeşil biber
- 1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber ve tuz
- 1,5 yemek k. domates salçası
- 1 yemek k. biber salçası
Kıymalı pide tarifi
İlk olarak hamur için ılık su, maya, şeker ve süt karıştırılarak dört dakika kadar bekletilir. Bekleme işleminin ardından tuz katılır ve yavaş yavaş un eklenerek hamur elde edilir. Ancak pide hamuru ne cıvık ne de katı olacak. Buna dikkat edilerek kıvam elde edilince hamur yirmi dakika beklemeye alınır.
Hamur beklemeye alınınca iç için gerekli olan tüm malzemeler karıştırılır. Ardından davul fırın 200 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılır. Dinlenen hamur yağlanan tavaya serilerek üzerine kıymalı harç döşenir. Hamurun kenarları kıvrılarak üzerine yumurta sarısı sürülür ve üstü kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kıymalı pideniz hazır, afiyet olsun...