Herkesin sevdiği ve yediği kavrulmuş leblebi evde yapılabilir ve büyük miktarlarda saklanabilir. İşte, evde kavrulmuş leblebi tarifi...
KAVRULMUŞ LEBLEBİ NASIL YAPILIR?
Süzgeçten geçirilerek elenen ve temizlenmiş temiz nohutlar, çoğunlukla odun ateşi ile yakılan fırınlarda kurutulmaktadır.3 gün dinlendirilmiş olan nohutlar ikinci defa fırına verilmelidir. Ardından kurumaları için düz bir yere yayılarak 20 gün dinlendirmeye alınmalıdır.Bekleme zamanı neticesinde nemlendirilen ve izlenimde leblebi durumunu alan nohutları, üçüncü yani son defa fırına verdikten sonra kabuklarından çıkarabilirsiniz.Son bölümden sonra nohutlar sarı bir durum almıştır. Yani arzu edilen kavrulmuş sarı leblebi kıvamına varmıştır.Orta Karadeniz'de sarı leblebi büyürken, Ege bölgesinde beyaz leblebi büyümektedir. Beyaz leblebi kavurmak amacıyla beyaz nohut alarak aynı methodları kullanabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.