Genellikle fırından alınması tercih edilse de ev hanımları evde kandil simidi yapmak için araştırmalara başladı. Yapılışı oldukça basit olan bu yemek, susamlı ve susamsız tercih edilmektedir. Kandillerin gelişiyle fırınlarda çıkan kandil simidi yapılışı için hazırlıklar başladı. İşte kandil simidi tarifi ve yapılışının detayları haberimizde
Kandil simidi malzemeleri
-125 gram tereyağı (yarım paket)
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı mahlep (evde varsa)
-3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
-1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)
-1 yemek kaşığı sirke
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kandil simidi nasıl yapılır?
Simidin hamurunu hazırlayacağımız kabın içerisine öncelikle yumurta sarısı, sıvı yap, oda sıcaklığındaki tereyağ, yoğurt, sirke, tuz ve şeker alınarak harmanlanır. Kabın içerisine koyduğumuz malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve mahlebi ilave edelim. Mahlep koymak kişinin tercihine bırakılıyor. Koyulan 3 su bardağı undan artı olarak 2 yemek kaşığı un ilave edip bütün malzemeleri yoğuralım.
Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan parçalayarak koparalım. Böldüğümüz ceviz büyüklüğündeki parçaları tezgah üzerinden ileri geri yaparak uzatalım. Un hale getirdiğimiz hamurun iki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim. Simidi ilk önce yumurta akına daha sonra susama bulayarak fırın tepsisine koyalım. Pişirme kağıdı serili olan fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika boyunca kontrollü şekilde pişirelim.