Bağırsak sağlığına iyi gelen ve zengin lif içeren ekşi mayalı ekmek, beyaz ekmeklerin zararlarından sizi korumaya yetecek.
MALZEMELER
2 Bardak Beyaz Un ( İsteğe göre mısır unu da karıştırılabilir)
1 Bardak Ekşi Maya ( Oda sıcaklığında olmasına dikkat edin)
¾ tatlı kaşığı tuz Yarım bardak ılık su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle geniş bir kase alınır ve içerisine oda sıcaklığına getirilen ekşi maya eklenir. Ekşi mayanın üstüne yarım bardak ılık suyun önce bir kısmı eklenir. İyice karıştırdıktan sonra suyun geri kalanı ilave edilir. Karıştırdıktan sonra üzerine yarım bardak unu ilave edin. İyice yoğurulduktan sonra 2 saat ağzı kapalı oda sıcaklığında dinlendirin.
Bekleyen hamur kabarınca içine kalan malzemeler eklenerek güzelce yoğurulur. Hamurun yumuşak ve yapışkan bir kıvamda olması şart. Eğer kıvamı yoğun ya da sertse üzerine su ekleyin. Sonrasında oluşan yumuşak hamur tekrar ağzı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 4 saat bekletilir. Bekleyen hamurdan büyük bir parça alıp yuvarlayın ve fırın tepsisine koyun. Önceden 225 derecede ısıtılmış fırına konur ve yarım saat pişirilir. Eğer fırına başka bir metal kapta su koyarsanız fırının nem oranını yükseltmiş ve böylece ekmeğin yumuşak olmasını sağlamış olacaksınız.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.