Evinizin mis gibi ekmek kokmasını sağlamak ve hem sağlıklı hem de lezzetli bir ekmek yapmaya ne dersiniz? Üstelik bunun için ekmek makinesine ihtiyacınız yok! İşte kolay ekmek tarifi...
MALZEMELER
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Unu geniş bir kabın içerisine alın. Üzerine mayayı, şekeri ve ılık suyu ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Üstünü kapatıp yaklaşık 10 dakika bekletin. Maya aktive olmuş durumda içine unu ve tuzu ilave edip el sürmeden spatula yardımı ile güzelce yoğurun. Yapışkan bir hamur elde edeceksiniz. Üstünü kapatıp 20-30 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamurun iki katına çıktığını gördüğünüzde mayalama işlemi sorunsuz gerçekleşmiş demektir. Kelepçeli bir kalıba hamuru kaşık yardımıyla koyun. Üzerini kapatıp 10 dakika daha mayalama bırakın. Ardından soğuk fırına yerleştirip, fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırından fırına pişme süresi değişebileceği için üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Fırından aldıktan sonra üstünü nemli bir bez ile örtüp dinlenmeye bırakın. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…