Evde hemen yapabileceğiniz ve kıtır kıtır yiyebileceğiniz halka tatlısı ile dışarda aramak zorunda kalmayacaksınız.
MALZEMELER
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 tane yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Yarım limon suyu
500 gram un
2 yemek kaşığı irmik
KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN
750 gram şeker
500 mililitre su
Çeyrek limon suyu
NASIL YAPILIR?
Halka tatlısının şerbetinin güzelce soğumuş olması lazım. Bu sebeple ilk olarak şerbeti kaynatıp bir kenara koyun. O sırada hamur malzemelerini bir kaseye koyup elinizle yoğurarak hafif akıcı bir hamur yapın. Yarım saat beklettiğiniz hamuru, krema sıkma torbasına koyun. Torbanın ince tırtıklı ucunu uygulayın. Çok miktarda sıvı yağı ısıtın. Hamurdan yağa yuvarlak parçalar akıtın. Oldukça fazla hamur sıkmamaya özen gösterin, aksi durumda yağın sıcaklığı azalır ve tatlılarınız yağ çeker. Kızaran tatlıları soğuk şerbete bırakın. 5 dakika dinlendirip daha sonra servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.