Türkiye'de Diyarbakır yöresi ile özdeşleşen ciğer şiş, ciğer kebabı olarak da bilinmekte. Son derece lezzetli olan ciğer şiş tarifini sizin için derledik. İşte ciğer şiş için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...
MALZEMELER
- 500 gram dana ciğer
- 1 adet domates
- 100 gram kuyruk yağı
- 1 adet biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Öncelikle ciğerleri kuşbaşı olarak doğrayın ve iyice yıkayın. Ciğerlerin kanı iyice aktıktan sonra süzülmesi için kenara alın. Ardından bir kabın içerisine alarak ciğerleri baharatlarla harmanlayın. Domates ve biberi ciğerlerle aynı büyüklükte doğrayın. Çöp şişlerinize sırasıyla ciğer, sebze ve kuyruk yağını dizin. Fırın ızgarasına hazırladığınız ciğer şişlerini yerleştirin. Şişlerin üzerine minik parçalar halinde tereyağı ekleyin. Fırının içerisine içini su ile doldurduğunuz bir fırın tepsisi bırakmayı unutmayın. 180 dereceli fırında ciğer şişleri yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin, ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Pişme sırasın ciğerlerin yönünü çevirin. Hazırladığınız ciğer şişleri lavaşla birlikte servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun…