Evde bazlama yapmak düşündüğünüzden çok daha kolaydır. Basit malzemelerle pratik bir şekilde bazlama yapmaya ne dersiniz? İşte bazlama tarifi...
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1-1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kuru maya
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı kadar tuz
NASIL YAPILIR?
Fırınınızı 100 derecede 15 dakika ısıtıp kapatın. Kapağını açmadan fırının sıcak kalmasını sağlayın. Ilık su, ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kabın içerisine alarak karıştırın. Üzerine sıvı yağı ekleyin. Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın, bir yandan eklerken bir yandan diğer elinizle de karıştırmaya devam edin. Bu esnada unun hepsini eklemeyin. Daha sonra tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayın. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene dek un ekleyin ve yoğurun. Kıvam alan hamurun üzerini bezle örtün ve ısıtıp kapattığınız fırının içerisinde 20 dakika boyunca mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamuru çıkarıp bezelere ayırın. Tabak büyüklüğünde ama kalın kalacak şekilde hamuru açın. Önceden ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin ve sıcak sıcak servis edin. İşte bu kadar! Afiyet olsun...