Ev yapımı yoğurtları son dönemlerde sadece annelerimiz yapmıyor. Artık çalışan kadınlar bile sağlıklı beslenmek adına katkı maddeli yoğurtları tercih etmiyor, evde kendi yapıyor. Ev yapımı yoğurtların market yoğurtları gibi katı olmadığı zamanlar ise keyfimiz biraz kaçabiliyor. Peki mayaladığımız yoğurdun katı olması için ne yapmak lazım? Haberimizi sizin için derledik.
YOĞURT NASIL MAYALANIR
2-3 litre tercihen organik tam yağlı süt
3-4 yemek kaşığı tercihen ev yapımı veya canlı bakteri içeren mayalık yoğurt
NOT: Mayalama aşamasında isterseniz bir çimdik tuz ve şeker (tuz ekşimemesi, şeker çabuk mayalanması için) ekleyebilirsiniz.
Sütü boş bir tencerede kaynatın. Kısık ateşte karıştırarak kendi kendine buharlaştırarak daha koyu bir süt elde edebilirsiniz. Daha sonra kaynamış olan sütü dinlendirin. Parmağınızı süte batırdığınızda 7*8 saniye hafif ısıracak. Çok sıcak olursa mayalanma olmaz, soğuk olursa yine mayalanma başlamaz. Süt bu şekilde olduğunda mayalanacak ısıda olduğunu anlamış oluruz.
FIRINDA MAYALAMA İŞLEMİ
- Fırını 150 °’de 8 dakika kadar çalıştırıp kapatın.
- Yoğurdu suyla ( veya sutle ) biraz çırpıp sütümüze bir kenarından ilave ediyoruz
- Mayalanmış yoğurdu fırına koyun kapların üzerini kapatmayın veya sarmayın, fırının kapağını kapatın ve kapağını sakın açmayın 5-6 saat sonra yoğurdunuzu buzdolabına kaldırın.
- Yoğurdunuzun daha kıvamlı olması için 6 saat veya 1 gün hiç kaşık değdirmeyin yada mayalanmış yoğurdun üzerine temz bir bez serin ve birkaç saat suyunu çekmesini bekleyin. Yoğurdunuzun daha katı kıvama geldiğini görecekseiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.