Ev yapımı cipsleri bir çeşni, sarımsak sosu, tartar sosu ve bir domates sosu ile birleştirebilrisininz. Lezzetini çoğaltmak ve daha sağlıklı bir versiyon yapmak için tarifimze kulak verin.
PATLICAN CİPSİ TARİFİ
Malzemeler:
- 2 orta boy patlıcan (500 g)
- 1 su bardağı buğday unu (120 g)
- 2 yemek kaşığı tuz (30 g)
- 1 yemek kaşığı biberiye tozu (15 gr)
- 1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml)
- 1 su bardağı soda (250 ml)
- Kağıt havlular
Hazırlanış:
- Öncelikle patlıcanları güzelce yıkamalısınız. Ardından onları çok ince dilimler şeklinde kesin.
- Ardından tuzu ve biberiyeyi küçük bir kasede karıştırın.
- Patlıcan dilimlerini sodaya yatırın. 20 dakika beklettikten sonra suyunu süzdürün ve bir tabağa sıralayın.
- Zeytinyağını bir tavaya koyduktan sonra orta ateşte ısıtın.
- Sonrasında her patlıcan dilimini una batırın ve kızarana dek kızartın.
- Patlıcanı kızartmayı bitirince, yağını süzdürün veya kağıt havluya alın.
- Son işlmede, bir tabağa yerleştirin ve üstüne tuz ve biberiye karışımını serpiştirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.