Ekmek yerine lavaş seviyorsanız veya lavaş ile dürüm yapmak istiyorsanız bu lavaş tarifini muhakkak denemelisiniz! İşte lavaş tarifi...
MALZEMELER
5.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
YAPILIŞI
Öncelikle geniş yoğurma kabını hazırlayın ve içine ılık su, şeker, kuru maya, yoğurt, tuz ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın. Eleyerek unu yavaşça ekleyin ve karışımı yoğurun. Hamurunuz iyice karışana kadar yoğurun. İyice yoğurduktan sonra üstünü streçle kapatın ve 40 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Mayaladığınız hamurdan mandalina kadar bezeler alın ve unladığınız tezgahta hamurunuzu oklava ile açın. Hamurları açınca yapışmaz tavanızı ısıtın. Hazırladığınız hamurları sırayla kızartın. üstü göz göz olana kadar, arkalı önlü ısıtın. Lavaşlar hazır, afiyet olsun!
PÜF NOKTA
Bu hamur, mantı hamurundan biraz daha kalın açılmalı. Lavaşları sonradan ısıtmak istersenin mikrodalga fırın tercih edebilirsiniz.