Evde çikolata yapılır mı diye düşünüyorsanız ve karamel tadını çok sevenlerdenseniz bu çikolata tarifine bir şans vermelisiniz. Lezzetiyle kendine hayran bırakacak karamelli çikolata tarifi...
MALZEMELER
150 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı su
2 su bardağı şeker
125 gram tereyağı
50 gram kavrulmuş antep fıstığı
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
İlk olarak ayarladığınız antep fıstıklarını iri iri doğrayın. Ardından karameli için şeker, tereyağı, su ve limonu bir tavaya koyun ve 10 dakika boyunca karıştırarak ısıtın. Karamel rengine dönene kadar pişirmeye devam edin ve karamel kıvamına gelince yağlı kağıt üstüne karışımı yayın. Çikolatayı küçük parçalara bölün ve karamelin içine koyup, çikolatayı eritin. Çikolatanın üstüne hazırladığınız antep fıstıklarını ilave edin ve karıştırın. Tepsiyi buzdolabına koyun ve yaklaşık 40 dakika buzdolabında dinlendirin. Donan çikolatanızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
NOT
Karameli yaparken karıştırmak, karamelin yanmaması için önemlidir. Ayrıca karameli amber rengine geldiği an ocaktan alın, yoksa yanmaya başlayacaktır. Karameli yaparken tahta veya metal kaşık yerine bir spatula kullanmalısınız.