Şekerin karamel haline gelmesi genellikle 170 °C civarında olur. İçindeki maddelerin birbiriyle oranına bağlı olarak yumuşak ya da katı halde olabilir. Sert ya da yapışkan olabilir. Şekere eklenen glikoz topaklanmayı engeller. Ayrıca yoğunlaşmayı da glikoz sağlar.
EVDE KARAMEL SOS TARİFİ
MALZEMELER
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket sıvı krema
4 damla limon suyu
YAPILIŞI
Toz şeker, su ve taze sıktığınız limon suyunu bir tavanın içine alın ve ocağın üstünde pişirmeye başlayın.
Şeker karamelize olmaya başlayınca içine tereyağını katarak erimesini sağlayın.
Tereyağını eritp ardından içine krema koyarak hızlıca karıştırın.
Karamel, pişmeye başlayınca ocaktan indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.