Bir gelenek haline gelen kandil simidi tarifini sizin için derledik. Gevrek, ağızda dağılan kandil simidini evinizde kendinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte ev yapımı kandil simidi tarifi…
MALZEMELER
- 250 gram tereyağı (tavaya konulup yarısı erimiş yarısı erimeden kalmış olacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı hamurun içine yumurta akı üzerine
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz seker
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı dolu kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 4 4.5 su bardağı kadar un
Üzeri için;
NASIL YAPILIR?
Derin bir kabın içerisine ocakta yarısı erimiş yarısı içinde erimeden kalmış tereyağı, yumurta sarısı, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz, kabartma tozu koyup iyice karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. Üzerine streç film örtün ve hamuru 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şeklini verin. Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayıp 175 derece ısınmış fırında pembeleşinceye dek pişirin. Pişme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayın. Fırından çıkan simitleri tepside soğumaya bırakın. Ağızda dağılan gevrek kandil simitleriniz servise hazır. Afiyet olsun…