Sıcacık fırından yeni çıkmış bir bazlamayı kim sevmez... Evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla yapacağınız bu tarifi çok seveceksiniz.
EV YAPIMI BAZLAMA TARİFİ
MALZEMELER:
1/2 paket yaş maya, 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı ılık süt, 1/2 su bardağı tereyağı(eritilmiş), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
2 yemek kaşığı ılık sütle mayayı çözdürün ve 10 dakika bekletin.
Unu bir kaba eleyin. Ardından tuz hariç tüm malzemeyi ekleyin. En son aktive olmuş mayayı koyarak mayanın tüm hamura karışmasını sağlayın. En son tuzu atın ve homojen bir kıvam oluncaya kadar yoğurmayı sürdürün.Bu noktada hamura un ilave edebilirsiniz. Hamurunuzun ele yapışmayan fakat yumuşacık bir kıvamı olması gerekiyor. Bu bilginin ışığında un ve süt oranını ayarlayabilirsiniz.
Hamurunuz kıvam alınca unlu tezgah üzerine yumurta büyüklüğünde bezelere bölerek 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurlara bastırarak düzgün yuvarlaklar oluşturun.Tavanızı ısıtın ve bu mini bazlamaları önlü arkalı iyice pişirin. Her pişirişten sonra tavanızda oluşan unu temizleyin ki un yanarak bazlamalarınızın tadını bozmasın. İşte bu kadar.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.