En çok merak edilen, altın süt nedir? Altın süt ne işe yarar? Altın süt tarifi gibi tüm merak edilenlerin detayı haberimizde…
Sarı renkli görüntüsünden dolayı altın süt olarak anılan bu sütü sizin için hazırladığımız bu tarifle evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki altın süt nasıl yapılır? Altın süt ne işe yarar? Altın süt nedir? İşte tüm bunların detayları.
ŞİFA DEPOSU ALTIN SÜT NEDİR?
İsmini renginden alan altın sütü evde yapabilirsiniz. Oldukça sağlıklı olan bu sütün içinde neler olduğunu, ne işe yaradığını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, altın süt hakkında bilmeniz gerekenler… Son dönemlerde popülerliği artan altın sütün ana maddesinde zerdeçal bulunuyor. Zerdeçalın yanı sıra, karabiber, tarçın gibi sağlıklı besinler de içinde bulunuyor.
PEKİ ALTIN SÜT NE İŞE YARAR?
Altın süt, solunum yolu enfeksiyonlarına olumlu etki eder. Aynı zamanda boğaz ağrısına iyi gelir ve vücudun bağışıklığını artırır. Olası alerji durumlarının da önlenmesine yardım eder. Bu sütün içine biraz Hindistan cevizi yağı ilave ederseniz harika yatıştırıcı etkisi ile rahat bir uykuya dalabilirsiniz. Metabolizmaya da fayda sağlar ve sindirimi düzene sokar. Ayrıca yağ yakımını hızlandırır ve tok tutma özelliği ile kilo vermeye de destek olur. İçindeki kurkumin ile hücrelerin yenilenmesine destek olur, vücudun temizlenmesine yardım eder ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Ayrıca cildi güzelleştirir, sivilce oluşumuna engel olur. Regl sancılarına da yatıştırıcı etkisi vardır. Altın süt, karaciğer yağlanmasını önler ve doğal bir ağrı kesici etkisi vardır.
EV YAPIMI ALTIN SÜT TARİFİ
2 su bardağı süt (inek sütünün yanı sıra Hindistan cevizi sütü ya da badem sütü de kullanabilirsiniz) 2 çay kaşığı tarçın 2 çay kaşığı zerdeçal tozu Bir tutam karabiber 1 çorba kaşığı bal.
Önce sütü cezveye koyun ve kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Ardından içine tarçın, zerdeçal ve karabiberi ilave edip, kaynayana kadar karıştırarak ısıtın. Tüm malzemeler birbiriyle özdeşleşene ve karışım kaynayana kadar ısıtın. Sonra ocağın altını kapatıp balı ekleyip iyice karıştırın ve soğumadan tüketin.