Etli yaprak sarması nasıl yapılır, etli yaprak sarma bulgurlu, etli yaprak sarma, etli yaprak sarması püf noktaları ile ilgili detaylar haberimizde...
Türk mutfağını vazgeçilemezi olan etli yaprak sarması tarifini sizin için hazırladık.
ETLİ YAPRAK SARMA TARİFİ
MALZEMELER
- Taze asma yaprağı
- 350 gram orta yağlı kıyma
- 1 çorba kaşığı salça
- Bir buçuk çay bardağı pirinç
- 2 adet orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- Tuz
- Karabiber
- Dolma baharatı
SOSU
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 1/4 limonun suyu
- 3-4 diş sarmısak
- 1 sıcak su bardağı su
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- Asma yapraklarını tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın. Ardından yaprakları birkaç kez yıkayıp suyunu süzün.
- Bir kaba kıymayı, salçayı, pirinci, soğanı, maydanozu, dereotunu, tereyağını, tuzu, baharatları ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, karıştırın.
- Yaprakların damarlı kısımları içe gelecek şekilde, dolma içinden bir miktar koyun ve düzgünce sarın.
- Bir tavada sıvıyağ, salça, limon suyu, sarımsakve tuzu ekleyip yarım saat kavurun. Ardından sıcak suyu ekleyip kaynatın. Hazırlamış olduğunuz sosu sarmaların üzerine dökün.
- Sarmaların seviyesine gelene kadar sıcak su ekleyin ve porselen bir tabağı ters çevirip üzerine kapatın.
- Sarmalar piştikten sonra servise hazırlayabilirsiniz...