Etli Nohut Tarifi

Etli Nohut, genellikle pilav ve turşu ile servis edilen yaygın ve meşhur bir Türk yemeğidir.

03.07.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:20) Etli Nohut Tarifi
Lezzet verici olarak kullanılan et, yemeği zenginleştirip oldukça fazla lezzet verir. Fakat et kullanmak istemeyenler hiç eklemeyebilir ya da daha fazla et koyabilir.

Malzemeler

• 4 su bardağı kuru nohut, gece boyunca ıslatılır
• 1,5 kilo kemiksiz dana eti
• 2 yemek kaşığı Zeytin yağı
• 1 Rendelenmiş Orta boy Sarı Soğan
• 1/2 su bardağı Uzun Yeşil Biber, doğranmış
• 1/4 su bardağı Salça
• 1/2 su bardağı Küçük Domates, doğranmış
• 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 3 çay kaşığı Tuz
• Arzuya göre Öğütülmüş Karabiber

Etli Nohut Yemeği Nasıl Hazırlanır;

Adım 1

• Önceden ıslatılmış Nohut’u büyük bir tencerede haşlamaya başlayın. İdeal olarak haşladığınız suyu pişirmek için kullanmalısınız. Kapağın açık olduğundan emin olun. Çok yumuşak olana kadar kaynatmaya devam edin.

Adım 2

• Başka bir büyük tencerede, eti kavurmaya başlayın için yaklaşık 1,5 saat kadar pişirilmesi gerekir.

Adım 3

• Ardından Ete, Zeytinyağı (2 yemek kaşığı) ve rendelenmiş Sarı Soğanı (1) ekleyin. Karıştırın ve kapağı kapayıp 2 dakika pişirin.

Adım 4

• Kapağı açın ve küçük Uzun Yeşil Biberleri (1/2 bardak) ekleyin ve kapağı kapalı olarak 2 dakika pişirin.

Adım 5

• Domates Salçası (1/4 bardak) ekleyin ve salçayı kokusu çıkana kadar 1 dakika karıştırarak pişirin.

Adım 6

• Domates (1/2 su bardağı), kırmızı pul biber (2 çay kaşığı), Tuz (1 1/2 çay kaşığı), Karabiber (arzuya bağlı), ve Nohut’u ekleyin. Kapağını kapatın ve 30 dakika boyunca çok düşük bir ısıda pişirmeye devam edin.

Adım 7

• Etli Nohut Yemeği artık hazır isteğe bağlı pilav ve turşu ile servis edebilir, üzerine pul biber ekleyebilirsiniz, sıcak olarak servis yapmanız önerilir.

Tereyağlı Pilav Tarifi

• 2 Su bardağı pirinci su, nişastadan akana kadar suda iyice durulayın. Daha sonra pirinci 30 dakika boyunca yeterli suya bekletin. 30 dakika sonra tüm suyu boşaltın ve pirinci bir kenara bırakın.

• Pişirmek için kalın tabanlı bir tencere bulundurun.

• Alevi düşük tutun.

• Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Tuzlu tereyağı da kullanabilirsiniz.

• Tereyağını eritin.

• Şimdi pirinci ekleyin.

• Pirinci hafifçe karıştırın, tereyağı pirinç tanelerini iyice kaplamalıdır.

• Sonra 4 ila 4,5 bardak su ekleyin. Kullanılan pirincin kalitesine bağlı olarak, daha az veya daha fazla su ekleyebilirsiniz. (Pirinci ölçtüğünüz bardak ile su koymak kıvamı tutturmanıza pilavın lapa olmamasını sağlayacaktır).

• Tadına göre tuz ekleyin.

• Tuzlu tereyağı kullanıyorsanız tuzu mutlaka kontrol edin.

• İyice karıştırın. Suyun tadını kontrol edin, hafif tuzlu olmalıdır.

• Tencerenin kapağını kapatın ve pirinç taneleri yumuşayana ve tüm su emilene kadar tereyağlı pilav düşük ateşte pişirilmelidir.

• Pirinci aralıklarla kontrol edebilir ve gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
• Afiyet Olsun.
DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal