Lezzet verici olarak kullanılan et, yemeği zenginleştirip oldukça fazla lezzet verir. Fakat et kullanmak istemeyenler hiç eklemeyebilir ya da daha fazla et koyabilir.
Malzemeler• 4 su bardağı kuru nohut, gece boyunca ıslatılır
• 1,5 kilo kemiksiz dana eti
• 2 yemek kaşığı Zeytin yağı
• 1 Rendelenmiş Orta boy Sarı Soğan
• 1/2 su bardağı Uzun Yeşil Biber, doğranmış
• 1/4 su bardağı Salça
• 1/2 su bardağı Küçük Domates, doğranmış
• 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 3 çay kaşığı Tuz
• Arzuya göre Öğütülmüş Karabiber
Etli Nohut Yemeği Nasıl Hazırlanır;Adım 1
• Önceden ıslatılmış Nohut’u büyük bir tencerede haşlamaya başlayın. İdeal olarak haşladığınız suyu pişirmek için kullanmalısınız. Kapağın açık olduğundan emin olun. Çok yumuşak olana kadar kaynatmaya devam edin.
Adım 2
• Başka bir büyük tencerede, eti kavurmaya başlayın için yaklaşık 1,5 saat kadar pişirilmesi gerekir.
Adım 3
• Ardından Ete, Zeytinyağı (2 yemek kaşığı) ve rendelenmiş Sarı Soğanı (1) ekleyin. Karıştırın ve kapağı kapayıp 2 dakika pişirin.
Adım 4
• Kapağı açın ve küçük Uzun Yeşil Biberleri (1/2 bardak) ekleyin ve kapağı kapalı olarak 2 dakika pişirin.
Adım 5
• Domates Salçası (1/4 bardak) ekleyin ve salçayı kokusu çıkana kadar 1 dakika karıştırarak pişirin.
Adım 6
• Domates (1/2 su bardağı), kırmızı pul biber (2 çay kaşığı), Tuz (1 1/2 çay kaşığı), Karabiber (arzuya bağlı), ve Nohut’u ekleyin. Kapağını kapatın ve 30 dakika boyunca çok düşük bir ısıda pişirmeye devam edin.
Adım 7
• Etli Nohut Yemeği artık hazır isteğe bağlı pilav ve turşu ile servis edebilir, üzerine pul biber ekleyebilirsiniz, sıcak olarak servis yapmanız önerilir.
Tereyağlı Pilav Tarifi• 2 Su bardağı pirinci su, nişastadan akana kadar suda iyice durulayın. Daha sonra pirinci 30 dakika boyunca yeterli suya bekletin. 30 dakika sonra tüm suyu boşaltın ve pirinci bir kenara bırakın.
• Pişirmek için kalın tabanlı bir tencere bulundurun.
• Alevi düşük tutun.
• Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Tuzlu tereyağı da kullanabilirsiniz.
• Tereyağını eritin.
• Şimdi pirinci ekleyin.
• Pirinci hafifçe karıştırın, tereyağı pirinç tanelerini iyice kaplamalıdır.
• Sonra 4 ila 4,5 bardak su ekleyin. Kullanılan pirincin kalitesine bağlı olarak, daha az veya daha fazla su ekleyebilirsiniz. (Pirinci ölçtüğünüz bardak ile su koymak kıvamı tutturmanıza pilavın lapa olmamasını sağlayacaktır).
• Tadına göre tuz ekleyin.
• Tuzlu tereyağı kullanıyorsanız tuzu mutlaka kontrol edin.
• İyice karıştırın. Suyun tadını kontrol edin, hafif tuzlu olmalıdır.
• Tencerenin kapağını kapatın ve pirinç taneleri yumuşayana ve tüm su emilene kadar tereyağlı pilav düşük ateşte pişirilmelidir.
• Pirinci aralıklarla kontrol edebilir ve gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
• Afiyet Olsun.