Mevlütlerde ayran eşlğinde ikram edilen etli pilavın malzemelerini ve yapılış aşamalarını sizler için derledik.
ETLİ MEVLÜT PİLAVI TARİFİ:
MALZEMELER
8 su bardağı pirinç
Bir su bardağı arpa şehriye
4 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
8 su bardağı sıcak su
2 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Et malzemeleri;
2 kilo dana eti
Bir su bardağı sıcak su
2 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Pirinçleri iyice yıkayın. Daha sonra sıcak suyun içinde bir süre bekletin.
Bu sırada etleri daha yumuşak olmaları ve kolay pişmeleri için düdüklü tencerede haşlayın.
Tencereye yağları koyun ve şehriyelerle birlikte kavurmaya başlayın. Şehriyeler tamamen kavrulduktan sonra pirinçleri ilave edin. Bir sürede pirinçlerle kavrulduktan sonra pilavın suyunu koyun ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Tavanın içine tereyağını alın ve pişen etleri kavurmayı sürdürün.
Pilav piştikten sonra tencerenin ağzına buharını çekmesi için kağıt havlu koyun ve kapağını sıkıca kapatın.
Son olarak kavrulan etleri içine atın ve servise hazır hale getirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.