Et yemeklerini seviyorsanız ve yapmaktan hoşlanıyorsanız size harika bir önerimiz var. Etli çentik kebabını eminiz aileniz de çok sevecek. İşte çentik kebabının tarifi.
ETLİ ÇENTİK KEBABI TARİFİ
Malzemeler:
-400 gram kırmızı et
-3 kaşık sıvıyağ
-2 kaşık tereyağı
-1 adet sarımsak
-Tuz,kekik,tane karabiber
-5 adet patates
-Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için:
-3 kaşık sıvı yağ
-2 kaşık tereyağı
-1 kaşık domates salçası
Yarım çay bardağı su
-Tuz, kırmızı toz biber
Servis için:
-Sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI
-Et ince ve uzun doğranıp sıvıyağda güzelce kavrulur içine sarımsak doğranır. 1 çay bardağı sıcak su ilave edip karıştırılır, tuz ve baharatlarla birlikte pişirilir.
-Pişen etlere tereyağı konup çevrilir altı kapatılır.
-Patatesler kibrit çöpü kadar ince doğranıp bol kızgın yağda kızartılır.
-Sos için tereyağı ve sıvıyağ tavaya konulur eritilir salça ve tuz ilave edilip kavrulur yarım çay bardağı su ve kırmızıbiberle kaynatılır.
-Servis tabağına önce patatesler konur üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve etler konur etlerin üzerine sostan gezdirip servise hazır hale getirilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.