Vitamin açısından oldukça besleyici olan barbunyayı etli yemek şekline denemediyseniz bu tarif tam size göre.
ETLİ BARBUNYA TARİFİ
500 gram barbunya
250 gramdana kuşbaşı eti
1 adetkuru soğan
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığızeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Barbunyaları ayıklayın ve iyice yıkayıp bir kenara alın.
Yemeklik doğranan kuru soğanı, tencereye alıp kızdırdığınız sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Sonrasında eti ekleyin ve etler suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
Etler kavrulduktan sonra salçaları katın ve salçanın kokusunu çıkarın
Son olarak barbunyaları ekleyip 1-2 kez karıştırıp, üstlerine geçecek kadar sıcak su ilave edin
Tuzunu ve baharatını da katp, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve bu şekilde barbunyalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.