Yaygın olarak kullanılan kakule türünün Latince ismi, Elettaria cardamomum’dur. İngilizce’de de ‘Cardomum’ olarak bilinir. Zencefilgiller ailesine ait bir bitki olan kakule, ülkemizde yetişmez ancak yeşil kabuklu Elettaria cardamomum türü düzenli olarak ithal edilmektedir.
Son yıllarda giderek daha da popüler hale gelen bitkisel beslenme alışkanlıkları, bireylerin daha sağlıklı ve aktif hayatlar sürmesine yardımcı oluyor. Kakulenin meyveleri 1-2 cm uzunlukta, sarımsı yeşil ve kirli beyazımsı renktedir. Tohumları mercimek şeklinde ve büyüklüğünde, kırmızımsı esmer renkte olup, keskin kokuludur. Kakule yetiştiği yere göre isim alır. Örneğin; seylan kakulesi, malabar kakulesi, siyam kakulesi gibi.
Kakulenin Faydaları Nelerdir?
- Hafıza güçlendirir.
- Hazımsızlığı büyük ölçüde giderir.
- Ağız kokusunu önler.
- Gazı söktürme etkisi vardı.
- Kilo almak isteyenler için iştah açma gibi faydaları vardır.
- Antienflamatuar ve antimikrobiyal özelliği vardır.
- Boğaz iltihabına bağlı öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
- Adet döneminde yaşanan spazm ve krampların giderilmesinde etkilidir.
- Sakinleştirici özelliği vardır. Depresyon, kaygı, panik atak ve benzeri psikolojik durumlarla baş etmeye yardımcı olur.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.