Kırmızı eti çeşitli şekillerde ve soslarla pişirmek mümkün. Yemeğe lezzetini veren pişirme kuralları, et yemeklerini pişirirken daha bir önem arzediyor. Peki kırmızı et pişirmenin püf noktaları nelerdir gelin birlikte bakalım.
ET PİŞİRKEN DİKKAT
Gıdalarınızı ızgara yaparken, mangalda pişirirken birkaç adet basit işleme ve pişirme yöntemine özen göstererek hem lezzetini arttırabilir hem de besin öğesi kayıplarını en aza indirebilirsiniz. Eti pişirirken veya ızgara yaparken aşırı kavurup kömürleştirmemek, ekmeği yakmamak, temiz yağ kullanmak gibi basit önlemler besinlerin hem lezzetini arttırır hem de besin öğesi kaybını önler.
IZGARADA EKMEĞİ YAKMAYIN
Kırmızı eti, tavuk ya da balığı aşırı oranda pişirmek sağlığa olumsuz etkileri olan ve kısaca HCA denen heterosiklik aminler gibi zararlı olma potansiyeli olan maddelerin oluşumuna sebep olabiliyor.
ETİN IZGARADA KALMA SÜRESİNİ KONTROL EDİN
Etin sıcaklığını ölçmek adına bir termometre kullanabilirsiniz, bu vesile ile et istenen sıcaklığa geldiğinde ızgaranın üzerinden alabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.