Et Beni Tedavisi

Et beni en çok orta yaşlı ve yaşlı kişilerde görülmektedirler. Şişmanlık, hamilelik, menapoz ve hormon hastalıkları et benlerinin çoğalmasına sebep olabilirler.Peki, Et beni tedavisi nasıl yapılır? İşte merak edilenler haberimizde...

19.07.2018-16:47 - (Son Güncelleme: 19.07.2018-16:15) Et Beni Tedavisi

Et beni en çok orta yaşlı ve yaşlı kişilerde görülmektedirler. Şişmanlık, hamilelik, menapoz ve hormon hastalıkları et benlerinin çoğalmasına sebep olabilirler.Peki, Et beni tedavisi nasıl yapılır? İşte merak edilenler haberimizde...

Et Benleri Nerelerde Görülür?

Et benleri en çok boyun, koltuk altı, üst gövde ve göz çevresinde ortaya çıkarlar. Vücudun her yerinde görülebilir.

Et Benleri Nasıl Gözükür?

Tek veya çok sayıda 1-3 mm çaplı ten veya kahve renkli, yumuşak ve saplı oluşumlardır. Ağrısız oluşumlardır ve zamanla büyüyebilir ve çoğalabilirler. Nadiren et benleri tahriş olup renkleri koyulaşabilir ve ağrılı hale gelebilirler.

Et Benleri Kansere Dönüşür Mü Ve Vücuda Zararı Var Mıdır?

Et benleri genel olarak kanserleşme eğiliminde değildir. Bu yüzden genellikle tedavileri estetik amaçlarla yapılır. Bazen boyun, koltuk altı, kasık ve sırttaki benler kıyafetlere ve takılara takılma eğiliminde olabilir. Vücut tüylerini tıraşlama esnasında kanayabilirler. Sık travmaya maruz kalmak mikrop kapmaya sebep olabilir. Bu yüzden bu bölgedeki benler özellikle tedavi edilmelidirler. Et benleri çok fazla sayıda ve yaygınsa, hastada bağırsak polipleri ve hormon bozukluğu araştırılmalıdır.

Et Beni Tedavisinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Radyofrekans (elektrocerrahi, koter) Kryoterapi ( buz tedavisi ) Cerrahi Lazer yöntemi

Et Beni Tedavisi Nasıl Yapılır?

Et beni tedavilerinde koter, cerrahi uygulamalardan önce lokal anestezi ile uyuşturulur. Buz ve lazer tedavilerinde uyuşturma gerekmez.  İşlemler çok kısa sürer.

Et Beni Tedavisinden Sonra Ne Beklemeliyim?

Et beni tedavilerinden sonra kişi günlük yaşamına geri dönebilir. Et benleri koter, cerrahi ve lazer ile alındıktan sonra ciltte bir haftada iyileşen çok küçük yaralar oluşur. Buz tedavisinden sonra et benleri hemen düşmez. Et benleri buz tedavisinden sonra 2-3 hafta süreyle kızarmış ve şişmiş halde durur ve sonra kendiliğinden düşer. Uygulamalardan sonra antibiyotikli krem ve yara iyileştirici kremler kullanılır.

Et Beni Tedavisinden Sonra İz Kalır Mı?

İnce saplı et benlerinin tedavisinden sonra iz kalmaz.

Et Beni Tedavisinin Sakıncası Var Mıdır?

Tüm bu yöntemler çok kısa sürede ve güvenle yapılabilir. Et benlerinin alınmasının hiçbir sakıncası yoktur. Et benlerinin alınması diğerlerinin çoğalmasına sebep olmaz. Et benlerinin alınması onları kötü huylu oluşumlar haline getirmez.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal