Kış aylarında lezzetli ve içerisinde bol vitamin barındıran yapımı da son derece kolay olan enginarlı ıspanaklı çorbayı sizde çok seveceksiniz…
MALZEMELER
- 5 adet temizlenmiş enginar
- 1/2 soğan, 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy patates
- 4 su bardağı sebze suyu
- 1/3 paket bebek ıspanak
- 1/2 limonun kabuğu
- 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1/2 su bardağı rendelenmiş mozzarella
- Tuz, karabiber
NASIL YAPILIR?
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Doğranmış sarımsağı ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Patatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Enginarları da küp doğrayıp, patatesle birlikte tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, sebze suyunu katın ve tencerenin kapağı kapalı şekilde, yumuşayana dek pişirin. Ispanak ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Ocağın üzerindeyken blenderden geçirip, püre haline getirin ve ocaktan alın. Limon kabuğu, parmesan peyniri ve mozzarella peynirini ilave edip eriyene kadar karıştırın. Baharatlarını yeniden kontrol edip, servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.