Sıcak yaz günlerinde ağır ve yağlı yemekler yemek yerine hafif ve besleyici şeyler yemek istiyorsanız mutlaka içeriğimize göz atın.
YOĞURTLU PAZI TARİFİ
MALZEMELER:
Pazı için:
1 adet soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 demet pazı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı su
Yoğurdu için:
5 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığıtuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak
HAZIRLANIŞI:
Orta boy bir tencerenin içerisine suyu alın. İçine tuz atarak kaynatın. Kaynayan suyun içine temizlenmiş ve büyük büyük doğranmış pazıları katın. 3-4 dakika pişirin. Pişen pazıları süzgecin üzerine alıp fazla sularını süzdürün. Biraz soğuyunca elinizle sularını sıkın. Bir tavanın içerisine zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğanları aktarın. İyice kavurun. Ocaktan alın. Soğanlar biraz ılıyınca içine pazıları koyun ve güzelce karıştırın. Süzme yoğurt, yoğurt, sarımsağı karıştırın ve bir tabağa boşaltın. Ortasına pazıları yerleştirin. Üstüne pul biber, sumak serpin ve servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.