Süzme yoğurt ile yapılan enfes bir yoğurt çorbasına ne dersiniz? Annenizin çorbasına çok benzeyen bu tarifi akşam yemeklerinizde afiyetle yiyebilrisiniz.
YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler; 6 su bardağı et suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı nane, 1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 2 çay bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz.
Yapılış aşaması; Et suyunu derince bir tencerenin içine aktarın ve kaynatın.
Çorbanın terbiyesini önceden hazırlamak için; un, yumurta, yoğurt, su ve tuz karışımını ayrı bir kasenin içinde çırpıcı ile karıştırın. Yumurtanın kesilmemesi için; kaynayan et suyundan terbiye karışımının içine azar azar ekleyip, hızlı hızlı karıştırın.
Böyle tüm terbiye karışımını çorbanın içine kattıktan sonra arada karıştırarak 15 dakika süreyle pişirin. Servisi için; tereyağını küçük bir tavanın içinde eritin. Kızgın yağa kırmızı toz biberi ve naneyi ilave edip, karıştırdıktan sonra ocaktan indirin. Kızdırılmış toz biberli tereyağı ile güzelce karıştırdıktan sonra sıcak şekilde ikram edebilrisiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.