Sevdiklerinizi kahvaltıya uyandırırken onları mis gibi çörek kokusu ile cezbetmek ister misiniz? İşte size enfes bir tarif.
TEPSİ ÇÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
1/2 su bardağı ılık su,1/2 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı instant maya,1 tatlı kaşığı toz şeker,1/2 çay bardağı sıvı yağ,2,5 su bardağı un,1,5 çay kaşığı tuz
Üst Malzeme İçin:
1/2 çay bardağı tereyağı (eritilmiş),6 adet kurutulmuş domates(doğranmış)
1/4 demet maydanoz(kıyılmış),1/2 su bardağı kaşar peyniri(rendelenmiş),1 çay bardağı beyaz peynir(ufalanmış
Hazırlanışı:
Geniş bir kasenin içinde ılık su, ılık süt, instant maya ve toz şekeri güzelce karıştırın. Maya aktif olsun diye 3-4 dakika bekleyin.Üstlerine sıvı yağı ilave edip tekrar karıştırın.Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Pişireceğiniz borcamı margarin ya da tereyağıyla yağlayın. Hazırlanan hamuru borcama dizin ve üzerini unlayıp temiz bir bezle kapatın.
Yaklaşık 45 dakika boyunca oda sıcaklığında mayalansın.Üstü için harcını hazırlayalım. Eritilmiş tereyağı, kuru domates ve maydonuzu bir kasenin içine karıştırın.Mayalanmış hamurun havasını alın. Sonrasında parmak uçlarınızla dıştan içe olacak şekilde küçülen daire gibi olsun. Rendelenen kaşar peyniri ve ufalanan beyaz peynirle boşlukları oldurun.Tereyağlı sosu da hamurun her yerine değecek biçimde yayın. Önceden ısıtılan 190 derece fırında 20 dakika boyunca pişirin.İlk sıcaklığı geçtikten sonra kahvaltı çöreğinizi dilimleyerek ikram edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.