Bugün meze severler için tarif listemiz arasından 'Muhammara nasıl yapılır, tarifi nelerdir’ başlıklarını hazırladık. Sizde oldukça basit ve malzemeleri kolay bir şekilde bulabileceğiniz bu lezzeti mutfağınızda kolayca deneyerek yapabilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 su bardağı etimek,
- 2 yemek kaşığı biber salçası,
- 1 yemek kaşığı süzme zeytinyağı,
- 1 su bardağı domates salçası,
- 1 su bardağı ezilmiş ceviz,
- 6 diş ezilmiş sarımsak,
- 2 çay kaşığı karabiber,
- 2 çay kaşığı tuz,
- 2 çay kaşığı pul biber.
YAPILIŞI
Etimekleri küçük parçalar şeklinde ufalayın limon suyu ve su ile ısladıktan sonra hafif bir şekilde ovun. Ceviz içini mutfak robotunda çok ufalmayacak şekilde çekin. Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün.
Limon suyu ve su ile ıslattığınız etimekleri iri parçalar şeklinde çektiğiniz ceviz içi, acı biber salçası, domates salçası, tuzla dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, kırmızı pul biber, kimyon ve kişniş ile harmanlayın. Macun kıvamına gelen kahvaltılık sosu, kızarmış ekmek dilimleri üzerinde servis edebilirsiniz. Ağzı kapalı bir kavanozda, buzdolabında muhafaza etmeye dikkat edin.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.