Japon elması reçeli hem ekşi hem de tatlı bir reçel türüdür. Evde yapmak istediğiniz Japon elması reçel tarifini sizin için derledik.
JAPON ELMASI REÇEL TARİFİ
MALZEMELER
- 1 kilo Japon elması
- 750 gram toz şeker
- 1 litre su
- 2 adet çubuk tarçın
- 2-3 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı toz limon tuzu
TARİF
- Öncelikle elmaları güzelce temizleyin.
- Elma reçelinin görüntüsünün hoş olması için elmanın saplarını koparmayın.
- Elmaları kurumaya bırakırken reçel için şerbet hazırlamaya başlayın.
- Reçel şerbetine karanfil ve tarçın ilave edin.
- Reçel iyice kaynadıktan sonra elmaları ekleyin.
- Harlı ateşte reçeli bir müddet kaynatıktan sonra ateşin altını kısın.
- 2 saat boyunca elmaları reçelin içinde bekletin ve biraz daha kaynatın.
- En son limon tuzunu da ekleyerek kaynatın. Afiyet olsun...
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.