Kayseri mutfağından çıkmış yağlı, salçalı, yufkalı ve yoğutlu bu enfes tarif oldukça lezzetlidir. Kayseri yağlamasını gelin birlikte yapalım.
MALZEMELER
4 su bardağı un
Kuru maya(10 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
300 gr kıyma
4 adet soğan
3 adet yeşil biber
4 adet domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 su bardağı sıcak su
ÜZERİ İÇİN
1 kase yoğurt (koyu yerinden)
1 diş sarımsak
TARİF
Hamuru yoğurduktan sonra dinlenmeye alın. Ocakta önce kımayı kavurun. Daha sonra geri kalan bütün malzemeleri ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. İç harç pişerken hamur bezelerini 20 eşit parçaya bölerek tava boyutunda açmaya başlayın. Hamurları tavada ısıtarak üstüne iç harcı koyun. En son üzerine yoğurdu ekleyin. Afiyet olsun.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.