Sofralarınızda sıradışı bir İtalyan lezzete ne dersiniz? İşte damaklarda enfes tadı kalacak harika bir kabak yemeği tarifi.
MALZEMELER:
3 adet orta boy kabak, 3 adet yumurta, 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri, 1/2 küçük paket krema, 5-6 yaprak fesleğen, 1/2 çay kaşığı tuz
PÜF NOKTASI:
Kabakları haşladıktan sonra suyunu güzelce sıkmalısınız.
HAZIRLANIŞI:
Kabakları iri iri bölüp, yumuşayana dek haşlayın. Haşlanan kabakların suyunu güzelce süzün ve kurulayın. Kabakları ve tüm diğer malzemeleri rondoya alıp, olabildiğince pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
Karışımı, yağladığınız tek kişilik fırın kaplarına alıp, önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kdar pişirin. Fırından çıkarıp soğuyunca, buzdolabına koyun. Birkaç saat dinlendikten sonra minik kapları servis tabaklarına ters çevirip, kabak flanın çıkmasını sağlayın ve sunuma hazırlayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.