Enfes Göçmen Tarifi: Kaymaklı Biber Aşı

Kaymaklı biber aşı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Biberle yapılan muhteşem ve enfes lezzeti daha önce denemediyseniz daha fazla vakit kaybetmemelisiniz.

09.11.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-12:32)

Göçmenlerin enfes bir lezzetiyle karşınızdayız. Muhacirlerin sıkça yaptığı bu güzeller güzeli tarifi ister ana yemek olarak ister meze olarak tüketin. 

KAYMAKLI BİBER AŞI

MALZEMELER: 

500 gram çarliston biber, 100 gram kaymak, 1 çay bardağı süt

Kızartmak için:

1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI: 

Biberleri güzelce yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın. Sıvı yağı bir tavanın içinde kızdırın ve biberleri iyice kızartın. Kağıt havlu serilmiş bir kabın içine alın. Kaymak ve sütü ayrı bir kabın içinde iyice karıştırın ve fazla yağı süzdürdüğünüz biberleri ayrı bir tavaya koyup, üstüne kaymaklı süt karışımını dökün. Tuzunu da ilave ettikten sonra 5 dakika daha pişirin ve sıcak ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal