Göçmenlerin enfes bir lezzetiyle karşınızdayız. Muhacirlerin sıkça yaptığı bu güzeller güzeli tarifi ister ana yemek olarak ister meze olarak tüketin.
KAYMAKLI BİBER AŞI
MALZEMELER:
500 gram çarliston biber, 100 gram kaymak, 1 çay bardağı süt
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Biberleri güzelce yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın. Sıvı yağı bir tavanın içinde kızdırın ve biberleri iyice kızartın. Kağıt havlu serilmiş bir kabın içine alın. Kaymak ve sütü ayrı bir kabın içinde iyice karıştırın ve fazla yağı süzdürdüğünüz biberleri ayrı bir tavaya koyup, üstüne kaymaklı süt karışımını dökün. Tuzunu da ilave ettikten sonra 5 dakika daha pişirin ve sıcak ikram edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.