Poğaçalar, çörekler ve tatlılar tam size göre ise hepsini bir arada bulabileceğiniz enfe bir tarif.
FRAMBUAZLI ÇÖREK TARİFİ
Malzemeleri:
- 50 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 3 çay kaşığı maya
- 300 gr frambuazlı reçel
Yapılışı:
İlk önce mayayı hazır hale getirin. Bir bardak ılık sütün içine maya ve şekeri ekleyerek karıştıralım ve mayanın kabarması için bekleyelim. Diğer kaseye yumurta, vanilya, tereyağı, tuz ve sıvıyağı katalım. Mayalanan sütü de katıp azar azar unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun üstüne bir bez koyup yarım saat kadar hamuru dinlendirelim. Hamuru 20 parçaya bölüp bir oklava desteğiyle yumakları açalım. İsteyen yumakları açarken nişasta kullanabilir.
Açılan hamura kaşıkla her tarafına gelecek biçimde reçelden sürelim ve bir taraftan rulo şeklinde saralım. Sardığımız hamuru, uzunlamasına ortadan ayıralım ve açma gibi düğüm atalım. Isıttığımız 180 derecedeki fırında, üstü kızarana dek pişirelim. Üzerine pudra şekeri serpiştirelim.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.