İtalya'da bir hayli çok tercih edilen, neredeyse hemen hemen her yerde görülen bu enfes tarife siz de sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz?
BOMBOLONİ TARİFİ
MALZEMELER:
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt,1 paket kuru maya,3 yemek kaşığı toz şeker, 6 yemek kaşığıoda sıcaklığında tereyağı, 2 adet yumurta,2 - 2,5 su bardağı un
İç dolgusu için:
1 büyük boy kase pastacılık kreması
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kaseye aktarıp iyice karıştırın. Sonrasnda üzerine önce yumutaları katıp iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyerek bir süre daha karıştırın. Sonrasında azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamura ulaşın.
Sonrasında hamuru streç filme sarıp oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru tezgaha bırakın. Hafif unlayıp hamurunuzu açın. Kalın bir şekilde bırakmaya dikkat edin, çok fazla açmadan. Sonrasında yuvarlak, dilediğiniz boyutlarda bir kalıp ile, çay tabağı veya bardakla yuvarlaklar yapın. Yağı kızdırın ve hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Yağını süzdürerek kağıt havlunun üstüne alın. Pastacı kremanızı, çikolatalı kremanızı ya da mermalatınızı, iç dolgu her neyse onu bir sıkma torbasına alın. Hamurlarınıza minik minik bir delik açın ve iç dolguyla içini doldurmaya başlayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.